Erittäin nopeita ja turvallisia sivustoja, joiden ylläpito on edullista

Ylläpidon edullisuus ja poikkeuksellisen nopeat latausajat johtuvat siitä, että käytämme yritysten verkkosivujen toteutuksessa modernia JAMstack-arkkitehtuuria.

Tämä palvelimesta ja tietokannasta vapaa web-kehitysarkkitehtuuri tekee sivustoista:

  1. erittäin nopeita
  2. erittäin tietoturvallisia
  3. erittäin edulliset ylläpitää

Tarkalleen ottaen JAMstack-arkkitehtuurilla toteutetut sivustot eivät tarvitse lainkaan erillistä palvelinpuolen ylläpitoa, kuten esimerkiksi tavanomaiset WordPress-julkaisujärjestelmällä tehdyt sivustot, ja ne latautuvat nopeasti CDN-verkosta.

Emme koskaan käytä valmiita sivupohjia, vaan teemme kaikki sivustot asiakkaan tarpeisiin räätälöiden. Kaikki tekemämme sivustot ovat responsiivisia, eli ne toimivat oikein myös mobiililaitteilla ja panostamme sivujen esteettömyyteen sekä muihin parhaisiin käytäntöihin.

Nopeus

Perinteisillä julkaisujärjestelmillä tehtyjen sivustojen nopeuteen vaikuttaa itse sivuston lisäksi mm. palvelimen nopeus. JAMstack-arkkitehtuurilla toteutettu sivusto sen sijaan latautuu nopeasti suoraan CDN-verkosta.

Käytännössä tiedonsiirto asiakkaalle päin tapahtuu lyhyempien matkojen päästä ja eri lähteistä, eli sieltä mistä sisältö kulloinkin on nopeimmin saatavilla.

Sivustoihin voidaan rakentaa selaimessa ajettavia dynaamisia toiminnallisuuksia ilman palvelinpuolen säätöä. Verkkokaupat, someseinät, blogikommentit ja muut toiminnallisuudet on toteutettavissa tällä tekniikalla siinä missä ne ovat perinteisillä julkaisujärjestelmilläkin.

Käyttäjän näkökulmasta erona on vain se, että JAMstack-sivustot toimivat huomattavasti nopeammin.

Turvallisuus

Jokainen yhteys palvelimeen avaa periaatteessa mahdollisuuden tartuttaa palvelimelle haittaohjelmia. JAMstack-sivusto latautuu kävijän selaimeen suoraan CDN-verkosta eikä palvelimelta, joten sivusto pysyy turvassa.

CDN eli sisällönjakeluverkko on maantieteellisesti hajautettu välityspalvelinten verkko. Sen tarkoitus on palvelujen tarjoaminen nopeasti, lähellä käyttäjiä ja paremmalla toimintavarmuudella.

CDN-verkkoja käytetään muutenkin yleisesti esimerkiksi palvelunestohyökkäysten pysäyttämiseen ja verkkosisältöjen jakelun nopeuttamiseen.

Ylläpidon hinta

Sivusto ei vie juuri lainkaan tilaa eikä ole tarvetta huolehtia ohjelmistopäivityksistä tietokantojen tai palvelimen turvaamiseksi, kuten perinteisissä dynaamisissa julkaisujärjestelmissä.

JAMstack-arkkitehtuuri poistaa siis tarpeen kiinteäkytköksiselle web- ja sovelluspalvelimelle sekä tietokannalle ja palvelinpuolen sisällönhallintajärjestelmälle.

Esimerkiksi nämä meidän kotisivut maksavat meille huimat 1,46€ / kk ja tuo ei todellakaan ollut kirjoitusvirhe. Siinä on siis aivan kaikki kustannukset fi-verkkotunnuksesta lähtien ja samaan hintaan saamme vielä 5 @codeful.fi sähköpostiosoitettakin.

Googlekin tykkää meidän tekemistä kotisivuista

Kun puhutaan hakukoneystävällisistä verkkosivuista, tulee monelle ensimmäiseksi mieleen WordPress. JAMstack tuottaa kuitenkin jo oletusarvoisesti nopeammin latautuvia verkkosivuja.

Hakukoneet pitävät meidän tekemistä sivustoista, koska:

  • Nopeus näkyy hakutuloksissa. Sekä käyttäjät että hakukoneet suosivat nopeasti latautuvia sivuja. Google pisteyttää verkkosivustoja mm. niiden latausaikojen mukaan ja suosii paremmin suoriutuvia hakutuloksissaan.

  • Dynaaminen sivusto käyttää URL-uudelleenkirjoitusta osoitteiden kääntämiseen selkokielelle. JAMstack-sivustolla taas URL-osoitteet kuvastavat sivuston tiedostojen fyysistä sijaintia aivan kuin millä tahansa staattisella sivustolla. Tämä helpottaa hakurobottien työtä ja sivuston hahmottamista.

  • Tekninen hakuoptimointi, responsiivisuus, esteettömyys ja muut parhaat käytännöt ovat tekemissämme sivuissa aina sisäänrakennettuna.

  • Käyttämämme CDN-verkko antaa kaikille sivustoilleen Googlenkin arvostaman SSL/TLS-sertifikaatin ilmaiseksi, eli sen jutun joka erottaa http alkuisen verkko-osoitteen https alkuisesta osoitteesta.

Koska sivustot syntyvät meillä jo valmiiksi hakukoneoptimoituina, ei erillistä teknistä optimointia juurikaan tarvita. Optimoinnissa voidaankin kohdistaa resurssit teknisen puolen sijasta sisällön optimointiin.

Sisältöjä on helppo päivittää

Sivusto rakennetaan siten, että asiakkaamme pääsee itse muokkaamaan sisältöjä helppokäyttöisellä Headless CMS sisällönhallintajärjestelmällä.

Sisältöön tehtyjä muutoksia on mahdollista esikatsella ennen niiden yhdellä napin painalluksella tapahtuvaa julkaisua.

Jokainen sivuston julkaisuversio myös automaattisesti tallentuu versionhallintajärjestelmään, joten eri versioon on tarvittaessa helppo palata.

Ota pesäero kilpailijoihisi

Laitetaan sivustosi vastaamaan 2020-luvun asiakkaidesi vaatimuksia ja näkymään Googlessa. Samalla voit sanoa hyvästit kalliille palvelin- ja ylläpitomaksuille. Kaiken lisäksi sivustosi myös on ja pysyy turvassa.

Tarjoamme sivustoillemme aina myös 100%:n tyytyväisyystakuun, eli lasku lähtee vasta kun olet uuteen sivustoosi täysin tyytyväinen ja sivusto on julkaistu!